10 regler for damping

03/01/2016
av Admin Admin

Her serveres en helt uhøytidelig liste, som ikke er tilknyttet direkte til noen lover og regler. Lista er laget med tanke på respekt for andre, ansvarlig damping og av sikkerhetshensyn.
I kampen for damping, så ønsker vi minst mulig regulering, og friheten til å velge selv står høyt. Det å kjempe mot feilinformasjon og skremselspropaganda er kanskje det viktigste. Damping er et mye bedre alternativ enn røyking og vi ønsker å bidra i kampen for å spre budskapet.


1. Det er helt greit å begjære naboens dampeutstyr
Man lærer noe nytt hver dag når man driver med damping. Ikke vær redd for å spørre om ting som ser spennende ut. De aller fleste dampere er mer enn villige til å la deg prøve og fortelle om både fordelene og ulempene med utstyret de har.


2. Det ER fullt før det renner over
Selv om en tank rommer 4,5 ml så trenger du ikke fylle den helt opp. I de aller fleste tilfeller, så er det bedre å fylle noe mindre for å unngå at det kommer noe væske inn i luftehullet og skape unødvendig mye kondens, vakum og søl.


3. Ikke kjør på høy watt, bare fordi du kan
Det er ikke om å gjøre å dampe på høyest mulig watt. De aller fleste vanlige tanker klarer seg helt fint på rundt 7-15 watt. Prøver du å fyre opp en GS Air på 20 watt+ så er sjansen stor for at du får en ubehagelig opplevelse. Selv nyere Sub-Ohm tanker kan helt fint putre og gå på 20 watt, selv om de tåler helt opp til 100 watt. Lavere watt er mer skånsomt for batteriet. Samtidig sørger det for at utstyret ditt får høyere levealder og du minsker risikoen for overbelastning og brente fordamperhoder.


4. Ikke lade uten oppsyn
Å lade over natta uten ordentlige forhåndsregler kan være farlig. Sørg for at du har en ordentlig lader til løse batterier. Ikke gå for billige løsninger. Du bør ha en lader som bruker uavhengige ladekretser og som automatisk oppdager ulike batterityper. Ladere som automatisk stopper ladingen når batteriet er fullt er også ekstremt viktig. Lad kun når du er tilstede og våken.


5. Unngå e-juice med lukt utenfor hjemmet
Selv om damping er et helt klart bedre alternativ til røyking, så er det helt greit å ta hensyn til andre når det kommer til lukt også. For de som har sensitive neser så er det ikke nødvendig å forpeste lufta med en ekstrem sjokolade, vanilje eller jordbærlukt. DU synes kanskje at dette er helt topp hjemme, men ute blant folk så er sjansen stor for at det er til sjenanse for andre.


6. Ikke ta deg til rette
Husk at kampen for dampen er et kollektivt mål. Det gjelder ikke bare deg. Hvis det er et «Røyking forbudt»-skilt, så bør du gå ut fra at damping også er forbudt. Hvis du er usikker, så spør heller om det er OK. Og hvis du får et nei, så er det ikke nødvendig å lage noe oppstyr ut av det. Det siste vi trenger er negativ omtale om damping fordi noen bare tar seg til rette.


7. Ikke blås damp rett på andre
Selv om dampen er praktisk talt ufarlig, så er likevel «skyen» til sjenanse for andre og kan være direkte plagsom.


8. Hold utstyret ditt rent
Sørg for at det ikke ligger juicerester rundt senterpinnen på moden din. Ikke kast den veggimellom og sørg for å rengjøre tanken med jevne mellomrom. For å få best mulig smak og effekt fra tanken din, bør du rengjøre for hver gang du bytter smak. Det er ikke nødvendig å bruke kraftige rengjøringsmidler for å vaske utstyret. I de aller fleste tilfeller så holder det med varmt vann.


9. Barn og unge er et Nei Nei
Det er 18 års aldersgrense på alle produkter som inneholder nikotin. Selv om damping er mye bedre enn røyk og snus, så er det ikke ok å promotere damping til barn og unge. Hvis de allerede har begynt å røyke eller snuse, så er første målet å bruke dine erfaringer for å få dem til å slutte med de lastene.


10. Ha det moro!
Damping bør være moro. Synes du prosessen med påfylling er kinkig, eller e-juicen smaker vodt så SPØR OM RÅD! Sjansen er stor for at det finnes dampere og e-juice som er mer appelerende til deg. Hvis du kun ser på dampen som et røykesubstitutt så er sjansen stor for at du faller tilbake på røyken. Når du finner ordentlig utstyr og en e-juice du liker, så er sjansen mye større for at du klarer å kutte røyken helt, gå kraftig ned på nikotininnholdet og bli kvitt avhengigheten.

Hva synes du om disse dampevettsreglene? Er dette noe som de fleste bør kunne forholde seg til? Skriv en kommentar i feltet under!

KILDE: Skypumpen.no