Hva er en elektronisk sigarett?

25/10/2017
av Admin Admin
Hva er en elektronisk sigarett?

En elektronisk «sigarett» er en elektrisk enhet som fordamper en væske som er basert på propylenglykol og- /eller vegetabilsk glyserin. Væsken kan også inneholde nikotin samt aroma og smakstilsetning. Disse tilsetningene er tilsetningstoffer som er brukt i næringsmiddelindustrien.

Teori

Fordampingen skjer ved at fordampervæsken blir absorbert av en veke, som transporterer væsken til en tennspole (coil). Coilen blir da varm, og væsken fordampes slik at man kan innhalere denne.

Coilens antall viklinger, sammen med type wire (av typen kanthal) angir den elektriske motstanden. Dette resulterer i hvor mye varme som avgis, som igjen gjenspeiler dampproduksjonen.

Fordamper

Fordamperen er tanken som inneholder fordampervæsken samt fordamperhodet som består av en veke og coil. Enkelte fordampere har doble coiler for større dampproduksjon. Enkelte fordampere har coilen i toppen, mens andre har i bunnen.

Batteri

Batteriet har en knapp for å aktivere dampproduksjonen. Knappen lar deg også slå enheten på og av. Batteriene har som regel gjengesystem av typen «510» (indre gjenger), eller «eGo» (ytre gjenger).

KILDE: Norsk Dampselskap