Hva er steeping av e-juice?

20/03/2016
av Admin Admin
Hva er steeping av e-juice

Prosessen med steeping av e-juice begynner etter min mening så snart flasken er blandet. Tiden flasken bruker fra en fabrikk i utlandet og til Norge er også med i prosessen, men du kan være med å påvirke prosessen med steeping selv også. Mange av dere tenker sikkert: «Hvorfor må jeg gjøre dette selv!? Hvorfor kan de ikke bare selge e-juice som er klar?» Sannheten er at det tar tid for PG og spesielt VG å riktig suge opp alt av smaksmolekyler. Samt at den ekstra tiden du bruker på steeping vil i nesten alle tilfeller forbedre smaken på din e-juice. Hvis du noensinne har laget suppe eller chili så vet du hva jeg mener. En e-juice kan smake bra når du mottar den i posten, men poenget jeg prøver å gjøre er at den kan bli enda bedre!

Steeping av e-juice er for distingverte herrer (og kvinner) som prøver å presse hver siste dråpe av smak ut av livet. Ordet "steeping" har blitt brukt i mange år i referanse til suppe og spesielt te. Det krever tålmodighet, selvkontroll og en visjon for en bedre morgendag. Te er ikke noe du kan kaste sammen raskt og gurgle ned. Vi snakker om en mye mer sofistikert livsstil.

Vi kan bryte temaet ned i tre: Steeping, lufting og "streathing", - som egentlig er en kombinasjon av de to første fremgangsmåtene.

Steeping av e-juice

Dette er når du plasserer en lukket e-juice-flaske på et kjølig, mørkt sted, for eksempel i en høy sigarboks, for en uke eller to. Det anbefales også at du rister flaskene daglig for å fremskynde prosessen. En annen måte å øke hastigheten på steeping er å plassere flaskene under varmt vann fra springen. Varmen fra vannet vil få molekylene til å bevege seg rundt raskere.

Lufting av e-juice

Dette er når du tar lokket av og lar din e-juice-flaske lufte i noen timer. Det anbefales ikke mer enn 12 timer med lufting av e-juicen. Smak og nikotininnhold kan begynne å avta i løpet av denne prosessen! (Mange generaliserer begrepet steeping å inkluderer denne prosessen, men sannheten er at «lufting» ikke er det samme.)

"Streathing" av e-juice

Dette er et mer avansert prosess for å finne ut når smaker treffer en topp. Start med å riste flaskene og deretter kjøre dem under varmt vann fra springen. Ta lokket av og legg dem på et kjølig, mørkt sted i to timer. Sett lokket på igjen og rist godt. Press deretter overskuddsluft ut av flasken som resirkulerer oksygen i hele juicen. Dette kan bare gjøres med en flaske som har en «nipple» i motsetning til de som kommer med en dropper. Vanligvis gjentas denne prosessen et par ganger og det tar mye mer tid, krefter og presisjon enn steeping eller lufting av e-juice.

Hvor lang tid tar det å steepe en e-juice?

Dette avhenger faktisk av smaken. Fruktige smaker har en tendens til å kreve minst steeping tid. Tobakksmaker trenger litt mer tid til å steepe og mer kremaktig, dessertsmaker har en tendens til å ta lengst tid for å nå sin smakstopp. Det anbefales at du steeper minst to uker, men noen smaker kan ta lengre tid, og noen kan være bra rett ut av flasken. Ved hjelp av varmt vann eller noen form for varmekilde, for eksempel en treg komfyr, noen bruker andre kreative måter for å fremskynde prosessen. Hele poenget med steeping av e-juice er å få maksimal smak ut av juicen, så hvis det smaker godt for deg, så er du ferdig. Noen liker å steepe sin e-juice i 2-3 uker, mens andre kan bruke månedsvis. Det er subjektivt, slik at du kan steepe så lenge du vil, men e-juice går også ut på dato, så ikke ha den liggende i flere år!

Konklusjon

Steeping er ikke for alle, men det er sterkt anbefalt for å oppnå den beste smaken fra din e-juice. Damping er blitt en stor industri og mange e-juice-produsenter kan knapt holde tritt med det raskt voksende markedet. På samme måte, prøver de sannsynligvis å få sine produkter raskt ut for å møte etterspørselen, noe som betyr at noen ganger kan du få en fersk blandet parti med e-juice. Selvfølgelig kan du bestille fra selskaper som selger e-juice som er forhåndslagret, eller du kan bare ha flaks og få en batch som allerede har vært lagret i en tilstrekkelig lang tid. Noen smaker trenger ikke engang å steepes. På den annen side, hvis du steeper en flaske i flere måneder, og det fortsatt ikke smaker bra, er sjansene gode for at juicen du har kjøpt rett og slett bare suger.