Innholdet i vår e-juice

12/12/2015
av Admin Admin
Innholdet i vår e-juice

Vår e-juice (dampvæske) består kun av tre ting: Smakessenser samt basevæskene PG og VG (Propylenglykol og Vegetabilsk Glyserin). Les mer om de tre ulike ingrediensene under:

Smaksessenser

Vi benytter kun smaktilsetning fra vår faste leverandør i Italia. De har et meget godt rykte for kvalitet og renhet i alle sine smaker. Mange års erfaring og spisskompetanse kombinert med en lidenskap for å produsere bare de aller beste produktene holder dem i forkant av konkurrentene, og vi er glade for å dele de fantastiske smakene de produserer med våre kunder. Som kunde hos Dampskyen kan du være trygg på at du kun får smakstilsetninger og dampvæske (e-juice) som er produsert i en av de mest avanserte produksjonsanleggene i industrien og som er underlagt de strengeste kvalitetskontroller.

Ingen av smakstilsetningene i vår e-juice inneholder: diacetyl, acetoin eller acetyl propionyl, raffinert sukker, protein, genmodifiserte ingredienser, animalske ingredienser av noe slag, konserveringsmidler, søtstoffer, eller farger. De er alle glutenfrie og peanøttfrie og egner seg for diabetikere, vegetarianere og veganere.

Propylenglykol

Propylenglykol (PG) er en klar, fargeløs, nesten luktfri og praktisk talt smakløs, tyktflytende væske. Ved oppvarming eller rask risting, vil det produseres damp. Dette er en vanlig ingrediens som anvendes som stabilisator i mange hverdagslige produkter, f.eks. kremer, sjampoer og en rekke matvarer. Dens funksjon er å holde ingrediensene sammen, og forhindre fordamping og uttørking av mat. Effektene av å inhalere PG er også godt dokumentert, og så langt er det ikke rapportert om bivirkninger. Propylenglykol gir generelt en søtere juice og mindre damp. Uten PG i e-juicen vil det ikke bli noe synlig damp. PG er derfor viktig, siden det gir følelsen av å røyke en ekte sigarett, og i tillegg bidrar det også til at smakene kommer bedre fram.

Propylenglykol er ofte brukt i ulike farmasøytiske produkter, for eksempel inhalatorer, antiseptiske midler, vitaminer, og vaksiner. Tallrike studier har vist at PG har en svært lav grad av toksisitet.

Vegetabilsk glyserin

Vegetabilsk glyserin (VG) brukes i alle våre e-juice-blandinger, og brukes først og fremst for å øke dampevolumet. Som med PG anses det som trygt å konsumere, noe som er godt dokumentert. Av den grunn finnes det også i mange hverdagslige produkter. VG alene er ikke egnet som e-juice - da den er for tykk. Vegetabilsk Glyserin produserer mer damp, og pleier å være mindre søt.

Nikotin: Nikotin er en vanedannende ingrediens som ofte benyttes i e-juice. Vi bruker ikke nikotin i noen av dampvæskene vi selger.