Introduksjon til Eleaf iStick 100W

08/03/2016
av Admin Admin
Introduksjon til Eleaf iStick 100W

Hvis du ikke har sett nærmere på en iStick 100 Watt, så anbefaler vi at du gjør det! iStick 100 Watt er en (parallell) dual-18650 variabel spenning/effekt mod som er meget enkel å bruke, og den har rikelig med kraft. Den er ergonomisk utformet og føles komfortabel i hånden, den ser bra ut, og sist men ikke minst - den koster under 700 kr !

Eleaf iStick 100W er superenkel å bruke. Det er en iStick tross alt, og den fungerer akkurat som andre iSticks. Den største forskjellen mellom denne og tidligere modeller er at iStick 100 Watt har masser av kraft.

Noen av funksjonene:

Du slår moden på ved å raskt klikke på hovedknappen fem ganger. For å bytte mellom VV og VW, når moder er på, klikker du raskt på hovedknappen tre ganger.

For å låse justeringsknappene, trykkes dem begge inn samtidig i tre sekunder (det samme for å låse den opp). For å bytte skjermen til en venstrehendt syn, når moden er av, trykker du samtidig på justeringsknappene i tre sekunder. Det er egentlig det man trenger å vite! Dette er en type mod som er enkel å bruke og har alt du trenger. Når du tar den ut av esken, setter du bare i batteriene, monterer din favoritt-tank, klikker så på knappen fem ganger, og du er klar til damping.

Batteridekselet holdes på plass av to små, men ekstremt sterke runde magneter. Batteridekselet klikker seg på plass med et lite smell.

iStick 100 Watt er noe større enn de eldre modellene, men like behagelig å holde som alle de andre iSticks. Den leveres nå i to farger: Sølv og svart.

Toppen av moden er litt over 22 mm, men det er så lite at jeg ikke engang merker det. Dette kan også være en god ting for de som har tanker med bredde på 23-24 mm. Som alle iStick er både toppen og bunnen i krom, men i stedet for å være mer ovalformet som i de eldre modellene, er den nå mer timeglass-formet. En subtil endring, men det ser bra ut.

Skjermen er veldig godt opplyst, og er lysere enn andre iSticks og jeg har ikke noen problemer å lese den i sterkt lys.

Eleaf iStick 100W er utstyrt med fjærbelastet 510 pin i kobber. De fleste av mine tanker satt helt jevnt, men ikke alle (jeg tror det er fordi 510 har en aldri så liten hevet krage).

Et virkelig smart trekk gjort av Eleaf er at de har endret tank-forbindelsen til den motsatte side av hovedknappen. Et designvalg på de eldre modellene med hovedknappen rett under og virkelig nær tanken var en håpløs avgjørelse. Sannsynligheten for å få væske rett i knappen var et problem. Så hvis du får over-drypp eller lekkasje, trenger du ikke nå å bekymre deg for at det lekker direkte inn knappen.

Det er luftehull nær toppen av moden, på begge sider, for å avkjøle kretsene. Min gamle 50 Watt iStick ble ofte litt varm, men med iStick 100 Watt jeg ikke hatt noen problemer med varme når du kjører den på 100 watt.

Dette er nå den moden jeg nå bruker mest - fordi jeg elsker den! Jeg ser egentlig ikke noen ordentlige bakdeler med denne enheten, bortsett fra at ladeporten kanskje kunne vært på siden i stedet for under. Ellers er jeg stor fan, og det tror jeg du vil være også.

The REAL Truth About Vaping!

29/02/2016
av Admin Admin

Uskrevne regler - hva alle dampere bør vite

08/02/2016
av Admin Admin

Så du har kjøpt en dyr mod og en god e-juice. Nå er det på tide å gå ut i verden og dampe fritt, uansett hvor og når du vil.

DET ER IKKE TOBAKK SÅ ALT ER LOV, IKKE SANT? IKKE HELT.

Det er uskrevne regler om hvordan man skal oppføre seg ved damping i offentligheten. Enten du er helt ny innen damping, eller du er en erfaren cloudchaser, kan vi alle ha nytte av noen tips om riktig etikette. Tross alt, det er mer enn grunnleggende høflighet - måten vi oppfører oss på nå, kan også få stor betydning senere.

Lover som begrenser damping begynner å komme på plass, og det er fare for at det skal bli vedtatt lover like strenge som ved røyking. Som enkeltpersoner, kan vi bidra til å endre dette i vår favør ved å opptre ansvarlig, og vise at ikke bare er damping annerledes og langt sunnere enn røyking, det kan også bli akseptert av allmennheten. Men mest av alt, så det handler det om gode manerer. Rådene nedenfor kan bli sett på som grunnleggende anstendighet.

 • Hjemme - I ditt eget private hjem, kan du sette dine egne regler. I motsetning til tobakk vil det ikke flekke inventaret og lukten setter seg ikke i veggene, så hvis du har lyst på en kveld med å blåse store skyer, kjør på! Om du har gjester vil det derimot være høflig å lufte rommet før de kommer, og spør også om det er OK om du damper når de er tilstede. Husk at mange fortsatt ikke vet nøyaktig hva damping er eller hvordan det fungerer, så gi dem gjerne en kort innføring.
 • I bilen - Storbritannia har nylig vedtatt en lov som forbyr røyking i biler. Dette gjelder ikke damping ennå, men fungerer som en advarsel. En bil fylt med tykk damp svekker sikten, og gjør deg til en fare for deg selv og alle andre på veien. Vi vil anbefale deg å unngå damping mens du kjører eller om du er passasjer, men hvis du må, så hold deg til PG-basert e-juice, og ha et vindu åpent for å lufte ut dampen.
 • Ute - Hvis du er ute på tur, og bare har sauer og den klare blå himmelen som selskap, så damp på! Hvis du derimot, vandrer nedover en travel gate eller står i kø for en taxi, så må du ta hensyn til menneskene rundt deg. En blåbær-kaffe blanding kan være den mest velsmakende e-juice du vet om, men allmennheten ønsker ikke å lukte på din brukte damp. Vær høflig og vurder å ta noen skritt til siden slik at vinden ikke blåser dampen inn på folk i nærheten.
 • Privat virksomhet - Her blir det mer vanskelig. Hvis du f.eks. er på en utendørs konsert, så er det nei-nei. Damp hindrer sikten, og hvis du er i umiddelbar nærhet til folk, vil de kunne reagere på lukten. Butikker, barer og klubber varierer, og i stor grad avhenger det av reglene i det landet du oppholder deg. I Norge vil det stort sett ikke være lov. Er du på et sted hvor du ikke vet om damping er forbudt, så spør en av de ansatte. Selv om du får OK, vær ansvarlig - blås dampen vekk fra folk, eller ned mot gulvet.

sosiale situasjoner

Vi bør også vurdere hvordan vi oppfører oss rundt andre mennesker. Her er noen tips.

 • Barn og kjæledyr - Du ville ikke røyke sigaretter rundt barn, så ikke damp heller. Nøkkelen er å sette et godt eksempel. PG-innhold i e-juice kan ha en negativ innvirkning på katter (og i mindre grad, hunder) som potensielt kan føre til anemi. Unngå damping rundt dyr, eller bytt til VG-basert e-juice. Aldri forlat damputstyr uten tilsyn rundt barn eller kjæledyr. Mods kan være en brannfare, og juice kan inneholde nikotin, som kan være svært skadelig.
 • Ikke-røykere - Er du i tvil, spør. De fleste ikke-røykerne vil ikke bry seg om folk damper rundt dem, men det er høflig å spørre først. Det er mye feilinformasjon der ute, og mens studier har vist at annenhånds damp er trygt, så er det ikke alle som vet dette.
 • Røykere - Ikke kritiser røykere - mange av oss har vært i deres posisjon en gang. Hvis de viser interesse, forklar dem heller fordelene med damping men vær forsiktig så du ikke virker nedlatende.
 • Dampere - Igjen, være respektfull og ikke kritisere andre sine valg. Noen mennesker er fornøyd med cig-a-liker, mens andre foretrekker komplekse tilpassede moder. Vi er et fellesskap og bør respektere hverandres preferanser. Når det gjelder å teste andres utstyr - bruk ditt eget munnstykke eller bruk engangs-munnstykker.

Konklusjon

Det helle bunner ned til grunnleggende høflighet og hensyn. Studier har vist at det ikke er noen risiko ved annenhånds damp, men mange mennesker liker ikke å få det pustet på dem. Hvis det er mulig, opplys folk, men hold det kort, ingen liker å bli forkynt. Cloudchasing i offentligheten kan bli sett på som uhøflig, så det er best å gjøre dette privat.

Dette er en følsom tid for dampere over hele verden, med mange land som ønsker å vedta restriktive lover. Hvis vi bygger et omdømme for hensyn og høflighet, vil det bare hjelpe.

Ny studie - Damping ikke farligere enn luft

27/01/2016
av Admin Admin
Ny studie - Damping ikke farligere enn luft

Inhalering av damp fra E-sigaretter er like farlig som å puste inn luft, ifølge en ny rapport som sammenlignet e-sigaretter med vanlige sigaretter og luft.

Forskningen som er publisert i Toxicology in Vitro brukte en kombinasjon av tester for å finne ut om damping er helseskadelig for folks luftveier. For å gjenskape den mulige skadelige effekten av e-sigarettens damp, som inneholder ting som nikotin og smakstilsetninger, ble det brukt en røykerobot med luftvev.

Etter seks timers eksponering fra tobakksrøyk, døde cellene, men etter en aggressiv og kontinuerlig dose av damp, var effekten på luftveiene lik som ved innånding av vanlig luft.

Ved anvendelsen av kombinasjonen røykerobot og en lab-basert test med respiratorisk vev, var det mulig å demonstrere evnen til å indusere, og måle aerosol irritasjon, og å vise at de forskjellige e-sigarettenes aerosoler brukt i denne studien ikke hadde noen cytotoksisk virkning på menneskelig luftveisvev.

Studien kommer nå som statlige lovgivere i California foreslår å forby bruk av e-sigaretter på offentlige steder. Forfatterne av studien bekrefter oppfatningen om at damping er langt mindre skadelig enn vanlig tobakk, men sier at "videre studier er nødvendig for å vurdere fullt ut deres sikkerhet for langsiktig bruk".

KILDE: The Libertarian Republic

10 regler for damping

03/01/2016
av Admin Admin

Her serveres en helt uhøytidelig liste, som ikke er tilknyttet direkte til noen lover og regler. Lista er laget med tanke på respekt for andre, ansvarlig damping og av sikkerhetshensyn.
I kampen for damping, så ønsker vi minst mulig regulering, og friheten til å velge selv står høyt. Det å kjempe mot feilinformasjon og skremselspropaganda er kanskje det viktigste. Damping er et mye bedre alternativ enn røyking og vi ønsker å bidra i kampen for å spre budskapet.


1. Det er helt greit å begjære naboens dampeutstyr
Man lærer noe nytt hver dag når man driver med damping. Ikke vær redd for å spørre om ting som ser spennende ut. De aller fleste dampere er mer enn villige til å la deg prøve og fortelle om både fordelene og ulempene med utstyret de har.


2. Det ER fullt før det renner over
Selv om en tank rommer 4,5 ml så trenger du ikke fylle den helt opp. I de aller fleste tilfeller, så er det bedre å fylle noe mindre for å unngå at det kommer noe væske inn i luftehullet og skape unødvendig mye kondens, vakum og søl.


3. Ikke kjør på høy watt, bare fordi du kan
Det er ikke om å gjøre å dampe på høyest mulig watt. De aller fleste vanlige tanker klarer seg helt fint på rundt 7-15 watt. Prøver du å fyre opp en GS Air på 20 watt+ så er sjansen stor for at du får en ubehagelig opplevelse. Selv nyere Sub-Ohm tanker kan helt fint putre og gå på 20 watt, selv om de tåler helt opp til 100 watt. Lavere watt er mer skånsomt for batteriet. Samtidig sørger det for at utstyret ditt får høyere levealder og du minsker risikoen for overbelastning og brente fordamperhoder.


4. Ikke lade uten oppsyn
Å lade over natta uten ordentlige forhåndsregler kan være farlig. Sørg for at du har en ordentlig lader til løse batterier. Ikke gå for billige løsninger. Du bør ha en lader som bruker uavhengige ladekretser og som automatisk oppdager ulike batterityper. Ladere som automatisk stopper ladingen når batteriet er fullt er også ekstremt viktig. Lad kun når du er tilstede og våken.


5. Unngå e-juice med lukt utenfor hjemmet
Selv om damping er et helt klart bedre alternativ til røyking, så er det helt greit å ta hensyn til andre når det kommer til lukt også. For de som har sensitive neser så er det ikke nødvendig å forpeste lufta med en ekstrem sjokolade, vanilje eller jordbærlukt. DU synes kanskje at dette er helt topp hjemme, men ute blant folk så er sjansen stor for at det er til sjenanse for andre.


6. Ikke ta deg til rette
Husk at kampen for dampen er et kollektivt mål. Det gjelder ikke bare deg. Hvis det er et «Røyking forbudt»-skilt, så bør du gå ut fra at damping også er forbudt. Hvis du er usikker, så spør heller om det er OK. Og hvis du får et nei, så er det ikke nødvendig å lage noe oppstyr ut av det. Det siste vi trenger er negativ omtale om damping fordi noen bare tar seg til rette.


7. Ikke blås damp rett på andre
Selv om dampen er praktisk talt ufarlig, så er likevel «skyen» til sjenanse for andre og kan være direkte plagsom.


8. Hold utstyret ditt rent
Sørg for at det ikke ligger juicerester rundt senterpinnen på moden din. Ikke kast den veggimellom og sørg for å rengjøre tanken med jevne mellomrom. For å få best mulig smak og effekt fra tanken din, bør du rengjøre for hver gang du bytter smak. Det er ikke nødvendig å bruke kraftige rengjøringsmidler for å vaske utstyret. I de aller fleste tilfeller så holder det med varmt vann.


9. Barn og unge er et Nei Nei
Det er 18 års aldersgrense på alle produkter som inneholder nikotin. Selv om damping er mye bedre enn røyk og snus, så er det ikke ok å promotere damping til barn og unge. Hvis de allerede har begynt å røyke eller snuse, så er første målet å bruke dine erfaringer for å få dem til å slutte med de lastene.


10. Ha det moro!
Damping bør være moro. Synes du prosessen med påfylling er kinkig, eller e-juicen smaker vodt så SPØR OM RÅD! Sjansen er stor for at det finnes dampere og e-juice som er mer appelerende til deg. Hvis du kun ser på dampen som et røykesubstitutt så er sjansen stor for at du faller tilbake på røyken. Når du finner ordentlig utstyr og en e-juice du liker, så er sjansen mye større for at du klarer å kutte røyken helt, gå kraftig ned på nikotininnholdet og bli kvitt avhengigheten.

Hva synes du om disse dampevettsreglene? Er dette noe som de fleste bør kunne forholde seg til? Skriv en kommentar i feltet under!

KILDE: Skypumpen.no

Lær hvordan du bygger en perfekt coil

20/12/2015
av Admin Admin
Lær hvordan du bygger en perfekt coil

Alle trenger litt trening med å bygge spoler/coiler, og den beste måten å lære på er å se hvordan proffene gjør det. Vi kom over denne videoen på youtube, som på en enkel og informativ måte viser hvordan man bygger en perfekt coil til din RDA. Her bygger han riktignok med dobbel wire - du bør droppe det om du er nybegynner, og heller bruke en enkel wire, men resten av byggingen gjøres og forklares på en meget enkel og informativ måte, uten masse unødvendig tørrprat. Så om du trenger noen gode tips om hvordan du skal bygge til din drypptank (RDA) - bruk ti minutter på denne videoen. Det er verdt det.


Sikkerhet for ombyggbare mods og batterier

18/12/2015
av Admin Admin
Sikkerhet for ombyggbare mods og batterier

Batterier til damping kan variere i kvalitet. Kjøp alltid batterier fra forhandlere og merker du kjenner - det er ikke batteriene du bør spare penger på. De er viktige for din sikkerhet.

 • Pass på at batteriene passer til styrken du skal dampe på.
 • Følg alltid produsentens veiledning for korrekt lading
 • Kjøp kun batterier som er ment til damping, og helst fra kjente merker som Sony eller Samsung
 • Det anbefales at du lader batteriene mens du er hjemme/til stede, og ikke mens du sover
 • Pass på at batteriene er rengjort og tørre når de kobles til
 • Lad kun batteriene til laderen lyser grønt (ferdig) - overoppladning bør unngås

Ombyggbare produkter

Vær oppmerksom på at alle ombyggbare tanker/fordampere med spoler og wire innebærer en viss risiko. Spesielt gjelder dette mekaniske mods, da de ikke har den samme sikkerheten som regulerbare mods. En mekanisk mod har ingen chip, ledninger eller programvare, og varsler deg ikke eller justerer apparatet automatisk om noe er feil. En mekanisk mod er rett og slett bare et enkelt batteri i en beholder koblet mot din fordamper. Det er da helt avgjørende at spolen (coilen) er bygget for å matche batteriet du bruker.

Mekaniske mods er i motsetning til regulerbare mods ment for litt mer viderekommende. Det kreves grunnleggende kunnskaper om hvordan batterier fungerer og man bør kunne bruke et multimeter/DMM (ohmmeter). Mangel på kunnskap kan føre til ødelagt utstyr, brannskader, m.m. Vi anbefaler alle å se gjennom videoen under for å få en forståelse av hvordan dette fungerer.Noen ting du burde være klar over

En ommbyggbar spole/coil bør testes med en DMM (ohmmeter) før den tas i bruk. Om den ikke testes kan den skade enheten den er koblet til En defekt spole/coil kan også ødelegge elektronikken eller batteriet i enheten. Monter aldri en ny spole/coil på en regulerbar enhet før du har forsikret deg om at den er trygg. Det er et kjent problem at defekte spoler/coils kan ødelegge elektronikken. Disse spolene kan og tilsynelatende virke til å være i god stand, men det er alltid en risiko for feil over tid. Brukeren er selv ansvarlig for skader som kan forekomme på utstyr.

Vanlige spørsmål om damping

16/12/2015
av Admin Admin
Vanlige spørsmål om damping

1. Hva er en e-sigarett?

Inne i e-sigaretten ligger en væske, ofte kalt e-juice. E-sigaretten varmer opp juicen så den fordamper, og denne dampen kan inhaleres på lik linje med en vanlig sigarett.

E-sigarettene kommer i mange former og fasonger, fra små sigarettliknende modeller til gigantiske «mod-er». De mest avanserte brukerne kan legge tusenvis av kroner i sitt utstyr.

2. Hva er denne væsken som brukes?

Dampvæske, væske, juice eller e-juice; kjært barn har mange navn, inneholder stort sett de samme ingrediensene. I alle fall hos de etablerte merkene.
Selve dampen kommer fra propylenglykol (PG) og vegetabilsk glyserol (VG). For å få smak tilsettes aromastoffer i ulike varianter. En e-sigarett kan derfor smake alt fra tobakk til jordbær. Nikotin kan også tilsettes, i varierende grad ut fra behov eller ønske.

3. Er det lovlig med e-sigaretter i Norge?

Ja. Alt utstyret du trenger og e-juice kan kjøpes helt lovlig i norske butikker, som oftest nettbutikker. Og bruken er helt lovlig.
Det som derimot ikke tillates er salg av nikotinholdig e-juice i Norge. Men du kan kjøpe alt dette lovlig for personlig bruk fra land innenfor EU/EØS.

4. Hvor får jeg kjøpt e-sigaretter?

Mange nordmenn kjøper selve utstyret de trenger fra norske nettbutikker, for å slippe unna 350-kronersgrensa og all moroa den fører med seg. Du finner et godt utvalg hos dampskyen.no.

Skal du ha nikotinholdig e-juice må du besøke en utenlandsk nettbutikk. Du kan ikke kjøpe for mer enn tre måneders personlig bruk. Det vil i teorien si at du kan bli avkrevd legeattest på at du bruker e-sigaretter for røykestopp, noe Tollvesenet har sagt at de aldri gjør.

5. Er det lov å dampe innendørs?

Ja, det er lov å dampe e-sigaretter innendørs i Norge. Da røykeloven ikke omtaler e-sigaretter, har heller ikke det generelle røykeforbudet i Norge noen innvirkning på damping.
- Men eierne av lokalet har selvsagt anledning til å forby e-sigaretter. Uansett er det viktig å ta hensyn.

Innholdet i vår e-juice

12/12/2015
av Admin Admin
Innholdet i vår e-juice

Vår e-juice (dampvæske) består kun av tre ting: Smakessenser samt basevæskene PG og VG (Propylenglykol og Vegetabilsk Glyserin). Les mer om de tre ulike ingrediensene under:

Smaksessenser

Vi benytter kun smaktilsetning fra vår faste leverandør i Italia. De har et meget godt rykte for kvalitet og renhet i alle sine smaker. Mange års erfaring og spisskompetanse kombinert med en lidenskap for å produsere bare de aller beste produktene holder dem i forkant av konkurrentene, og vi er glade for å dele de fantastiske smakene de produserer med våre kunder. Som kunde hos Dampskyen kan du være trygg på at du kun får smakstilsetninger og dampvæske (e-juice) som er produsert i en av de mest avanserte produksjonsanleggene i industrien og som er underlagt de strengeste kvalitetskontroller.

Ingen av smakstilsetningene i vår e-juice inneholder: diacetyl, acetoin eller acetyl propionyl, raffinert sukker, protein, genmodifiserte ingredienser, animalske ingredienser av noe slag, konserveringsmidler, søtstoffer, eller farger. De er alle glutenfrie og peanøttfrie og egner seg for diabetikere, vegetarianere og veganere.

Propylenglykol

Propylenglykol (PG) er en klar, fargeløs, nesten luktfri og praktisk talt smakløs, tyktflytende væske. Ved oppvarming eller rask risting, vil det produseres damp. Dette er en vanlig ingrediens som anvendes som stabilisator i mange hverdagslige produkter, f.eks. kremer, sjampoer og en rekke matvarer. Dens funksjon er å holde ingrediensene sammen, og forhindre fordamping og uttørking av mat. Effektene av å inhalere PG er også godt dokumentert, og så langt er det ikke rapportert om bivirkninger. Propylenglykol gir generelt en søtere juice og mindre damp. Uten PG i e-juicen vil det ikke bli noe synlig damp. PG er derfor viktig, siden det gir følelsen av å røyke en ekte sigarett, og i tillegg bidrar det også til at smakene kommer bedre fram.

Propylenglykol er ofte brukt i ulike farmasøytiske produkter, for eksempel inhalatorer, antiseptiske midler, vitaminer, og vaksiner. Tallrike studier har vist at PG har en svært lav grad av toksisitet.

Vegetabilsk glyserin

Vegetabilsk glyserin (VG) brukes i alle våre e-juice-blandinger, og brukes først og fremst for å øke dampevolumet. Som med PG anses det som trygt å konsumere, noe som er godt dokumentert. Av den grunn finnes det også i mange hverdagslige produkter. VG alene er ikke egnet som e-juice - da den er for tykk. Vegetabilsk Glyserin produserer mer damp, og pleier å være mindre søt.

Nikotin: Nikotin er en vanedannende ingrediens som ofte benyttes i e-juice. Vi bruker ikke nikotin i noen av dampvæskene vi selger.